Takräcket för alla SUP entusiaster

Takräcke för SUP-brädor

SUP-brädor och paddleboarding

Standup paddleboarding (SUP) har på kort tid blivit väldigt populärt i Sverige. Att det numera förekommer som en del av Riksidrottsförbundets SM-vecka är ett ganska givet tecken på att sporten är här för att stanna. Eftersom det är lätt att komma igång och inte kräver särskilt mycket utrustning så har det även blivit en vanligt förekommande fritids- och semestersyssla.

Lästips: Kom igång med SUP - Stand Up Paddle

Vad är SUP - Stand up paddle?

Vad är SUP stand up paddle board?

Men vad är SUP? Väldigt kortfattat så är det en relativt sett ny företeelse som helt enkelt handlar om att med hjälp av en paddel och ståendes på en bräda ta sig fram i vatten. Den uppmärksamme tänker nog att detta omöjligen kan vara något som människan nyss har hittat på. Och det stämmer absolut. Även om moderna paddleboard-brädor använder sig av modern teknik så sträcker sig företeelsens anor långt bak i mänsklig historia, då denna sorts vattensport genom tiderna varit ett enkelt sätt att ta sig längs floddeltan och mellan öar. Kanske är det just denna för människan gemensamma historiska aspekt som gör att sporten tilltalar så många.

Numera så är det väldigt få av oss som paddlar annat än för nöjes skull. Och en väldigt stor fördel med SUP är att utrustning är oerhört lätt att ta med sig. Åtminstone med rätt planering. Även om längd, tjocklek och utförande varierar stort mellan olika bräder så har samtliga gemensamt att de är så stora att man knappast utan problem slänger in dem i bakluckan. Då de trots allt på något sätt måste transporteras till den plats de ska användas så väljer många att skaffa smidiga takräcken för SUP-brädor. Vi rekommenderar så klart multifunktionella takräcket Northrack.

Lästips: Några bra råd när du ska köpa SUP-bräda 

Frakta SUP på bilen med takräcket Northrack

Enklare transport med takräcke för SUP-brädor

Något som är väldigt talande för SUP-brädor är att de finns i ett flertal olika storlekar. För även om själva utförandet i stor utsträckning är standardiserat så skiljer sig vikt, längd och bred stort mellan de olika modellerna. I många fall är det inte ens säkert att man vid köp av ersättningsbräda kan hitta en som motsvarar den tidigare brädans dimensioner. Detta har skapat problem för många då det inte är ovanligt att man köper transportlösningar som är särskilt utformade för en specifik brädas storlek. Med Northrack är detta däremot en icke-fråga.

Northrack är ett vattentätt, stryktåligt och för bilen skonsamt takräcke som är särskilt konstruerat för att hantera packning i alla sorts dimensioner. Detta innebär att man alltid kan vara säker på att få plats med en SUP-bräda, oavsett märke, modell och utförande. I kombination med takräckets väderbeständiga material så är man alltid redo och behöver aldrig oroa sig för att bilen eller brädan ska ta skada. Den unika konstruktionen gör att man på bara några minuter kan montera eller demontera räckena, vilket gör att man utan problem själv väljer när man vill ha dem fastsätta på bilen.

Slipp uppleva att din spontanitet hindras av omständliga och krångliga transportlösningar. Som ett av marknadens mest unika takräcken är Northrack perfekt för dig som vill kunna ta med dig din SUP-bräda precis när du själv känner för det. På dina villkor. Helt enkelt.

Handla Northrack takräcke


Lämna en kommentar

Notera att vi granskar alla kommentarer innan de godkänns för publicering