Frågor & svar

Här kan du läsa vanligt förekommande frågor gällande våra produkter. Hittar du inget svar på din fråga så kan du alltid maila oss via formuläret på denna sida.

Frågor kring Northrack takräcke

Northrack har genomgått ett City crash test som är det vanligaste krocktest som takräcken och takboxar genomgår. Testen utfördes på RISE - Research Institute of Sweden i Borås.

Northrack har krocktestats för 75 kg men den lastvikt vi rekommenderar är 10-40 kg beroende beroende på hur pass mycket vikt som just din bilmodells tak kan belastas med. Tänk på att Northrack ligger direkt mot själva biltaket.

Hastigheten du kan köra i är i stora drag som med ett vanligt takräcke. Med ett takräcke bör man alltid anpassa hastigheten efter lasten. Fraktar du något som tar väldigt mycket luftmotstånd så måste du anpassa hastigheten efter det.

Northrack har en skyddande gummibeläggning av RubberTek på undersidan som hindrar takräcket från att glida. För säkerhetsskull skickar vi även med en mikrofiberduk som du snabbt kan torka taket där klossarna ska ligga.

Northrack passar på de flesta bilar på marknaden. I synnerhet de som har 4 dörrar. Du har alltid ångerrätt på ditt köp så vi föreslår att du beställer Northrack och provar helt enkelt. Skulle Northrack inte passa dig så kontaktar du oss så mailar vi en returfraktsedel kostnadsfritt till dig.

Glastak, eller panoramatak som de ibland kallas, är inte lika tåliga som plåttak. Det skiljer också om glaset är laminerat eller inte. Laminerade glas är starkare. Om du har ett glastak och vet vad det tål så kan du använda Northrack men utan att lasta på mer än vad glaset tål. Se alltid till att hålla en god säkerhetsmarginal viktmässigt. Om du bara kör lättare laster (en stege, några skidor eller liknande) ska det inte vara några problem.

Frågor kring köpet

Vi erbjuder 5 års garanti när du köper Northrack takräcke

Ja, alla svenska kunder är enligt lag berättigade till 14 dagars ångerrätt. I vanliga fall ska du då själv stå för returfrakten, men vi står för den kostnaden också. Då kontaktar du oss så mailar vi en returfraktsedel till dig kostnadsfritt.