Sommar i Sverige? Här är våra semestertips för dig som stannar på hemmaplan

Våra tips för en semester i Sverige

Att spendera sin semester på hemmaplan blir allt mer populärt, och det finns massor att göra för dig som vill semestra i Sverige. Det finns många fördelar med att spendera sommaren på "hemmaplan". Bland annat behöver du inte tänka på växelkurser och språkbarriärer.

Men hur kan du spendera din lediga tid i Sverige denna sommar? Låt dig inspireras av vår lista med semestertips i Sverige och njut sedan av din tid utanför arbetsplatsen.

Vandra i de svenska fjällen

De svenska fjällen attraherar skidåkare under vinterhalvåret. Men Sveriges bästa skidanläggningar står inte tomma under sommarhalvåret. Istället utnyttjas de för aktiviteter som är mer lämpliga för årstiden. Bland annat kan du cykla mountainbike i utmanande sluttningar. Men det är inte bara i skidpisterna utan i fjällen som helhet som erbjuder fantastiska möjligheter att utforska storslagen natur från cykeln. Om detta låter intressant kan något av följande fjäll vara värda att utforska.

  • Funasfjällen
  • Tänndalen
  • Idre Fjäll

Dessa är bara några av de platser som erbjuder dig cykelaktiviteter i fjällmiljö.

Utforska skärgården från en kajak

Det var tidigare populärt att bege sig ut på kryssningar mellan olika europeiska storstäder eller norska fjordar. Men du behöver inte befinna dig på ett bensinslukande monster för att uppleva fantastisk miljö från havet. Börja paddla kajak i stället och upplev naturen på ett fridfullt sätt. Fördelen med detta tillvägagångssätt är att du kan ta dig in i grunda vikar och fika. Kanske har du och ditt sällskap med ett tält som låter er spendera en natt kring en lägereld.

Spendera tid hemma eller på landet

Att ha semester är för många en chans till ett miljöombyte. Men det finns fördelar med att stanna hemma och njuta av en närvaro som du känner till. En av dessa är att du inte behöver stressa med packning och planering. Ta istället möjligheten att bjuda in några vänner till en trevlig grillkväll på altanen, eller spendera tid med familjen. Kanske har ni ett lantställe där ditt sällskap kan samlas i en familjär men ändå omväxlande omgivning. Annars finns också alternativet att hyra en sommarstuga.

Utforska svenska städer i sommar

Sverige har mängder av charmiga städer som väntar på att utforskas. De flesta omgärdas av intressant historia som låter dig komma närmare det svenska förflutna. Kanske kan din familj besöka kustpärlan Helsingborg varifrån ni faktiskt kan se Danmark. Eller varför inte bege er norrut och besöka någon av norrlandskustens pärlor likt Härnösand, staden som plundrades och brändes ner under en rysk invasion 1721.

Det blir en dag på stranden

Resebyråer tenderar att sälja bilder på milslånga stränder och palmträd. Det sistnämnda må vara svårt att hitta i vårt avlånga land, men det finns gott om vackra sandstränder. Om du är en soldyrkare som vill spendera din sommar på fina stränder är hallandskusten värd att utforska. Här återfinns attraktiva badplatser likt Skreastrand i Falkenberg och Sveriges bästa partystrand – Tylösand. Så ta chansen och gör som Per Gessle - lasta bilen full, placera extrautrustningen på takräcket och sjung med i "Kung av Tylösand". Ha en trevlig sommar.


Lämna en kommentar

Notera att vi granskar alla kommentarer innan de godkänns för publicering