Söker du lasthållare till Škoda Octavia? Ta då en titt på Northrack takräcke

Lasthållare och takräcke till Skoda Octavia

Som den i särklass mest populära Tjeckiska biltillverkaren har Škoda Auto fått ett starkt fäste runt om i världen. Bara i Sverige så är de numera ett av de största varumärkena och deras modeller konkurrerar med många av de traditionella svenska klassikerna. Med särskild fokus på praktiska familjebilar har de hittat ett starkt fäste i denna nisch.

Octavia har i sin nuvarande tappning varit en del av Škodas ständigt växande utbud sedan 1996 och är definitivt en av deras internationella toppsäljare. Serien har även kommit att bli ett favoritval bland de svenska som föredrar kompakta kombimodeller. Unikt för en serie som fortfarande är i produktion är att Octavias anor härstammar från 1950-talet och den då statligt ägda förlagan till nuvarande Škoda. Men det som i nuläget kännetecknar bilarna är att de med fokus på pålitlighet och prisvärdhet förenar väl tilltagna utrymmen med en design som på många sätt för tankarna till bilar i de övre segmenten.

Samtidigt som säkerhet och pålitlighet håller hög nivå så hålls prissättningen nere, vilket har gjort att Octavia hamnar inom en budget som är tillgänglig för de flesta som överväger att köpa en ny bil. Att det är en Škodas mer lyckade lanseringar märks tydligt på försäljningssiffrorna som under många år har varit i en stigande trend. I sin nuvarande fjärde generation bjuder Octavia på ett stort antal tekniska innovationer samtidigt som den bygger vidare på sin pålitliga grund.

Škoda Octavia: En modern klassiker

Utöver Fabia så har Octavia visat sig vara Škodas definitiva flaggskepp. För den samtida fjärde generationen har de valt att storsatsa på den tekniska biten, vilket har gjort att en stor del av marknadsföringen har fokuserat på tekniska lösningar. Men förbättringar har även skett på säkerhetsfronten, och Octavia positionerar sig ständigt bra i krocktester.

I nuläget finns Octavia tillgänglig med såväl diesel- som bensinmotor och som plug-in hybrid. Denna variation är ett tydligt tecken på att Škoda ser det som en given del av deras framtida utbud. I tider då efterfrågan på elektriska och miljöneutrala alternativ så är det spännande att se att Octavia-serien med sina snart 30-år på nacken fortsätter att utvecklas för att möta moderna konsumenters förväntningar.

Northrack smidiga lasthållare för Škoda Octavia

Trots väl tilltagna utrymmen och smidiga förvaringsmöjligheter så går det inte att komma undan faktumet att Octavia i sin natur är en kompakt bil som därmed ofta kan dra stor nytta av utökade transportmöjligheter. Och en stor anledning till att vi lanserade Northrack lasthållare var just att vi såg att efterfrågan på denna sorts komplementutrustning var stor.

Behöver du säkerställa att din Octavia är rätt för alla sorts transporter så blir Northrack därför ett riktigt bra val. Som takräcke är det enkelt att montera, vilket gör att man utan problem kan använda det endast vid behov. Då det går att förvara i bilen och alltid ha tillgängligt är det ett riktigt smidigt alternativ.


Lämna en kommentar

Notera att vi granskar alla kommentarer innan de godkänns för publicering