Lite historik om Volkswagen Polo och ett bra val av takräcke

Takräcke till Volkswagen Polo

Polo är inte bara en av de bäst säljande bilmodellerna i Sverige. Det är även en av de riktigt klassiska Volkswagen-bilarna då den varit i produktion sedan mitten 1970-talet. Oavsett vilken generation av Polo som du själv har så är Northrack ett bra komplement som takräcke. Men varför är Polo så populär?

Volkswagen Polo har gjort en intressant resa. Även om den ursprungligen lanserades som en lite mindre och smidigare variant av Audi, så var det nog få som trodde att den inom några decennier skulle komma att bli Volkswagens storsäljare. Tanken bakom Polo var att den skulle leva upp till de förväntningar som folk hade på premiummodellerna, samtidigt som den skulle vara mindre i sitt utförande. Detta som svar på den i Europa ökade efterfrågan på kompakta bilar för pendling och vardagsanvändande.

När Polo nu är i sin sjätte generation så har den dykt upp i ett flertal olika utföranden. Allt ifrån sedan och kombi till i Sverige särskilt populära halvkombi. Trots att den fortsätter vara väldigt efterfrågad så har Volkswagen beslutat att på sikt avveckla försäljningen av Polo i Sverige. Detta till mångas förvåning då försäljningssiffrorna varit väldigt starka. Men oavsett Volkswagens planer så fortsätter modellen att vara väldigt populär i såväl Sverige som världen i stort.

Volkswagen Polo: En klassiker

Världen och inte minst Europa genomgick ett enormt antal förändringar under 1970-talet. Och efterfrågan på småbilar sköt i höjden. Många ville ha ett enklare alternativ för jobbpendling och många sökte sig till smidiga semesterfordon. Volkswagen hade traditionellt sett satsat på lite dimensionsmässigt större bilar, och bestämde sig för att med Polo möta den nyligen uppkomma efterfrågan.

Med utgångspunkt i deras befintliga segment av bilar så utgick de vid framtagningen av Polo från de motor- och designmässiga principer som etablerats med populära Audi, fast med avsevärt mycket större fokus på smidighet och enkelhet. Succén blev ett faktum, och försäljningssiffrorna för Polo har stigit årligen sedan lanseringen. Och det är först på senare tid som efterfrågan minskat något, då allt fler numera väljer crossover-modeller.

Northrack takräcke för Volkswagen Polo

Att Polo är en smidig modell är ett faktum. Det är inte bara en allmän åsikt, utan att säkerställa en smidig och enkel modell var Volkswagens ambition redan från början. Men med smidighet kommer såklart även kompromisser. Och även om Polo på det stora hela har väl tilltagna utrymmen så drar modellen definitivt nytta av ett praktiskt och smidig takräcke. I detta hänseende är Northrack ett givet val.

Med Northrack får du en lasthållare och ett takräcke till Volkswagen Polo som kan användas vid behov. Det går snabbt att montera, och är oerhört skonsamt mot bilen. Därför kan du välja att endast använda det vid behov, och på så sätt bevara originalutförandet på din Polo. En riktigt bra lösning när man behöver transportera saker som helt enkelt är lite för skrymmande för ens Polo.


Lämna en kommentar

Notera att vi granskar alla kommentarer innan de godkänns för publicering