Takräcke och lasthållare till Volkswagen Passat

Takräcke till Volkswagen Passat

Volkswagen Passat är en av de få bilmodeller som har den särskilda distinktionen att årligen i Sverige registreras till ett antal som överstiger tio tusen bilar. Det är en ställning som Passat har hållit i ett flertal år, och som gör den till Volkswagens näst mest populära modell om svenskar får välja.

Internationellt sett är den också väldigt populär, och sedan lanseringen 1972-1973 har Passat dykt upp i ett flertal olika modeller under diverse benämningar. Beroende på var man befinner sig i världen så kan Passat därför gå under benämningarna Dasher, Quantum, Santana, Magotan, Corsar eller Carat. Men vad man än kallar den så har Passat visat sig vara ett pålitligt val.

Vad som däremot ända sedan lanseringen har präglat serien är att tillgången på tillbehör såsom takräcken och lasthållare varit förhållandevis begränsad. Åtminstone på den internationella marknaden. För även om tyska tillverkare såsom Volkswagen ofta förknippas med ett stort utbud av såväl original- som tredjehandstillbehör så har tillbehören inte alltid lanserats internationellt.

Med Northrack får du däremot ett takräcke till Volkswagen Passat som inte bara är enkelt att montera utan även kompletterar din bils utseende. Och när du känner att du är klar med transportbestyren så tar Northrack knappt någon plats i samband med förvaring.

Passat: En tysk framgångssaga

Att Volkswagen sedan grundandet 1937 haft som ambition att tillverka praktiska bilar för folket är ingen nyhet. Vad som däremot är mer spännande är att de faktiskt lyckats med konststycket att göra många av sina bilar till internationella framgångssagor.

Men få modeller kännetecknar Volkswagen så som Passat. Även om den dök upp i deras produktutbud först under 1970-talet så har den på många sätt kommit att känneteckna företaget i stort. Vad som redan i ett tidigt skede gjorde att Passat stack ut ur mängden var ett serien lät sig inspireras av Italienska stilgrepp, till skillnad från den tyska funktionalism som tidigare varit en tydlig del av designen.

Nu, nästan femtio år senare, har Volkswagen med Passat både bevarat sina historiska anor som säkerställt att serien lever upp till moderna förväntningar. Vad framtiden har att erbjuda är däremot oklar, då Volkswagen har antytt att Passat åtminstone på Amerikanska marknaden kan komma att ersättas eller kompletteras av helelektriska modeller. Men hur det än blir med den saken så är smidiga lasthållare och takräcken till Passat i stor efterfrågan. Tyvärr har marknaden inte helt och hållet lyckats leva upp till folks förväntningar.

Northrack för Passat

Vad som kännetecknar Northrack är att det är en lasthållare med universell passform. Därför fungerar det perfekt som takräcke till Passat. Och vad som gör det till ett bra val är inte bara att Northrack passar många modeller och är lättmonterat, utan att det går att använda helt och hållet på egna villkor.

Northrack blir därför en smidig lasthållare till Passat som går att montera vid behov. Det gör att man aldrig behöver oroa sig över att bilens stilrena originalutförande ska påverkas mer än nödvändigt. Helt enkelt ett smidig alternativ för allt ifrån semesterresor till skrymmande transporter.


Lämna en kommentar

Notera att vi granskar alla kommentarer innan de godkänns för publicering