Takräcke och lasthållare till Volkswagen Golf - Northrack

Volkswagen Golf takräcke, lasthållare

Northrack universala takräcke och lasthållare för Volkswagen Golf

Trots att Volkswagen har säkerställt att Golf är både smidig och rymlig så finns det definitivt ofta behov av att både frigöra befintlig utrymme och göra det möjligt att transportera saker som helt enkelt inte får plats i bilen.

Med svenskutvecklade Northrack får du ett takräcke med universell passform som utan problem går att använda med Volkswagen Golf. Ett perfekt alternativ för alla tillfällen, oavsett om det gäller vardag, semester eller något helt annat. Lasthållaren kännetecknas av att vara lättmonterad, skonsam mot bilen och enkel att förvara när den inte används. En perfekt chans att göra redan smidiga Golf till en ännu smidigare bil.

Volkswagen Golfs historia

Tyska Volkswagen har en permanent plats i europeisk bilhistoria. Företaget grundades 1937 med den uttryckta ambitionen att öka bilägandet hos gemene man, för på den tiden var det nämligen långt ifrån merparten som hade tillgång till bil. Därav det symboliska företagsnamnet vars språkliga innebörd motsvarar just folkbil.

Mycket har såklart hänt sedan dess och ett flertal modeller har kommit och gått. Men sedan 1974 har Volkswagen Golf varit en storsäljare, och bara i Sverige är den numera en av de tre mest populära modellerna på nybilsmarknaden. Därmed är Volkswagen ett av de få märken som på allvar har kunnat konkurrera med Volvo när det kommer till populära bruksbilar.

Men vad är det egentligen som kännetecknar Volkswagen Golf? Innan vi tittar närmare på dess bakgrund och utveckling så vill vi såklart poängtera att Northrack är ett bra val för dig som vill ha ett takräcke eller lasthållare till Volkswagen Golf. Det är ett takräcke som gör det enkelt att använda den redan smidiga Volkswagen Golf för transport av även lite mer skrymmande saker. Fast hur var det då med Volkswagen Golf?

Golf: Ett av Volkswagens flaggskepp

Bland modellerna i Volkswagens gedigna utbud så har Golf vunnit i särklass flest priser, från mest miljövänliga icke-elbil till återkommande utnämningar som årets bil. Första generationen Golf MK1 lanserades som en ersättare till den likaså omåttligt populära minibilen Volkswagen Beetle, som hade kommit att anses något förlegad i dess utförande men som trots detta gjorde en oväntad och kortlivad återkomst mellan 1997 och 2011.

Vad som redan från början kännetecknat Golf är en omisskännlig familjeorientering och fokus på smidig drift. Det var Volkswagens första stora steg mot att helhjärtat fokusera på framhjulsdrift och bränsleeffektivitet. Medan serien alltid varit känd som Golf på den Europeiska marknaden, så har den periodvis i Nordamerika och Kanada gått under benämningen Rabbit, till vissa personers förvirring.

I takt med att åren har gått så har Golf numera nått den åttonde generationen och Volkswagen har även inkorporerat elfordon i serien. Bland svenska bilköpare så är Volkswagen Golf MK8 nu den tredje mest sålda bilen, och kombinationen av kompakt yttre, rymligt inre, hög säkerhetsklassning och moderna bekvämligheter har helt klart visat sig vara ett vinnande koncept.

Läs mer och handla Northrack här


Lämna en kommentar

Notera att vi granskar alla kommentarer innan de godkänns för publicering