Smidigt takräcke och lasthållare till din Toyota RAV4

Takräcke och lasthållare till Toyota RAV4

Från att ha varit väldigt förknippade med mindre bilmodeller så har Toyota kommit att alltmer satsa på kompakta SUV. Mycket för att möta moderna förväntningar och pågående skiften inom bilindustrin. Som en av deras äldre SUV-modeller har RAV4 länge varit en del av Toyotas standardutbud. Men varför har RAV4 blivit särskilt populär på senare tid?

Trots att Toyota lanserade RAV4 redan 1994 så dröjde det förhållandevis lång tid innan den blev en försäljningssuccé. Kanske för att Toyota i viss utsträckning var före sin tid med en mångfacetterad kompakt SUV. För det var först 2006 som det började antydas att de hade en succémodell i sitt utbud, och sedan 2019 är det en av deras storsäljare. Bara i Sverige så är det deras fjärde mest sålda bilmodell.

I sin nuvarande femte generation är den en av de mer populära SUV-modellerna i Europa och finns tillgängliga i ett flertal utföranden för att passa individuella behov och önskemål. På många sätt är det även en symbol för Toyotas närvaro inom de flesta segment i bilbranschen. Att det faktiskt var den första massproducerade kompakta SUV-bilen gör även att den får en viss särställning.

Toyota RAV4: Kompakt och kraftfull SUV

Att allt fler väljer crossover och SUV är knappast någon hemlighet. Och Toyota anade tidigt att efterfrågan skulle öka. Därför valde de tidigt att satsa på RAV4 som deras flaggskepp. Men det tog ganska lång tid innan deras ambitioner realiserades, och under mer än ett decennium så var försäljningssiffrorna ganska dåliga. Åtminstone i ett internationellt perspektiv. Men 2000-talet har på förvisso bekräftat deras misstanke att kompakta SUV skulle komma att bli hett eftertraktade.

Med särskild fokus på lastutrymme, smidighet och kraftfull fyrhjulsdrift så har RAV4 i stor mån kommit att bli förknippad med en traditionell bruksbil. Samtidigt präglas den av den innovation som enligt flera är väldigt typisk för Toyota. Tack vare modern teknik såsom sensorer, kameror och elhybridteknik har RAV4 en given plats bland moderna SUV-modeller.

Northrack lasthållare för Toyota RAV4

Även om Toyota verkligen har maximerat utrymmet när det kommer till RAV4 så ligger det i sakens natur att en kompakt SUV innebär ett visst mått av avvägningar. I ett praktiskt hänseende så innebär det att även om det är en oerhört rymlig modell så har lastutrymmet på många sätt nedprioriteras till förmån för mer bekvämlighetsorienterad rymlighet. Därför väljer många att kompletteras sin RAV4 med ett takräcke eller lasthållare.

Northrack blir i detta hänseende ett riktigt bra val då det gör det enkelt att vid behov montera ett takräcke på sin RAV4. Med fokus på smidighet går det även enkelt att plocka ned och förvara Northrack i bilen, och på så sätt alltid ha det tillgängligt. Ett flexibelt takräcke som på i sin egen rätt gör RAV4 till en bättre bil.


Lämna en kommentar

Notera att vi granskar alla kommentarer innan de godkänns för publicering