Smidigt takräcke och lasthållare till din Nissan Leaf

Takräcke och lasthållare till Nissan Leaf

Allt fler svenskar köper en elbil och efterfrågan på smidiga lasthållare till nya modeller på marknaden är stor. En lösning som är enkel att montera på storsäljaren Nissan Leaf är takräcket från Northrack.

Den japanska biltillverkaren Nissan har länge varit en pionjär när det kommer till utvecklingen av elektriska fordon. Redan 2010 lanserade man den första versionen av sin välbekanta elbil Nissan Leaf. För några år sedan presenterade man den andra generationen av bilen, och nu har även den tredje generationen med en uppdaterad design dykt upp på marknaden.

Bra för den lilla familjen

Även om det finns många välbekanta aktörer på marknaden för elbilar förtjänar Nissan åtminstone en del av äran när det kommer till dagens elbilsrevolution. Totalt har Nissan till dags dato sålt närmare 600 000 Nissan Leaf sedan lanseringen. Nissan Leaf är fortfarande en bra och relevant bil, inte minst för den lilla familjen. Den smarta storleken gör att den passar utmärkt i stadstrafiken. Med modellerna med större batterikapacitet kan du även göra långresor till sommarstugan på landet eller unna dig en roadtrip med vännerna. Ett smidigt fordon som tar dig från punkt A till punkt B utan att bjuda på några konstigheter.

Transportera lasten på taket

Oavsett modell är Nissan Leaf en kompetent och stabil bil. Den ligger tryggt på vägen och tar alla kurvor utan några större problem. Men alla bilar har också sina begränsningar. Det gäller inte minst när man ska transportera last. Om lastutrymmet där bak inte riktigt räcker till längre kan det vara en bra idé att placera packning och paket på taket med hjälp av takräcken och lasthållare.

Northrack takräcke - enkel att montera och förvara

För dig som äger en Nissan Leaf är valet väldigt enkelt om vi får säga det själva. Med Northrack får du en lösning som är både enkel att montera och enkel att använda. Att fästa anordningen på din bil tar inte många minuter och gör att du enkelt kan transportera mer otympliga laster på taket till din elbil. När du är klar med din transport kan du enkelt förvara lasthållaren i bilen, eller varför inte ta med den på utlandssemestern för hyrbilen.

Tänk på maxvikten

Hur många kilo som du kan lasta på taket på din Nissan Leaf skiljer sig åt jämfört med ett vanligt takräcke. Lasthållaren från Northrack har en rekommenderad maxlastvikt på 30 kg. Eftersom Northrack ligger dikt an mot taket på din Nissan Leaf innebär det dock att maxvikten kan skilja sig åt jämfört med ett traditionellt takräcke där tyngden ofta hamnar mer på bilens ram. I instruktionsboken men även i registreringsbeviset finns information att tillgå om hur tungt lastat ditt biltak får lov att vara. Om du packar en mängd saker kan det vara en bra idé att skapa en lista där du sammanställer de ungefärliga vikterna på lasten. Detta för att tillse att det inte blir för tungt.


Lämna en kommentar

Notera att vi granskar alla kommentarer innan de godkänns för publicering