Smart och smidigt takräcke till din Ford Focus

Ford Focus takräcke och lasthållare

Ford Focus har internationellt sett varit väldigt populär ända sedan lanseringen. Den har för många blivit något utav ett standardalternativ i golfklassen. Mycket för att den är relativt billig i drift och ger värde för pengarna. Vi går också igenom några anledningar till varför Northrack är ett passande takräcke för dig som har eller planerar att köpa Ford Focus.

Ford är en biltillverkare som omöjligen går att separera från personbilens historia. Som Amerikansk biltillverkare har såväl inspirerats av som kompletterat europeisk innovation. Och det går knappast att underskatta det inflytande som numera ikoniska bilen Ford Model T har haft på samtida utveckling.

Vad som enligt många kännetecknar Ford som biltillverkare är att de redan sedan företagets begynnelse fokuserade på praktiska och tillgängliga bilar. Även om detta inte kanske låter så häpnadsväckande i moderna mått så är det viktigt att komma ihåg att bilbranschen ursprungligen var uteslutande fokuserad på premiumbilar. Det var inte förrän en bra bit in på 1900-talet som bilen kom att bli något för var och en.

I dagsläget har Ford ett stort antal bilar på marknaden och bara i Sverige så är det åtminstone åtta modeller som regelbundet är i stor efterfrågan på såväl nybils- som begagnatmarknaden. Men vad är det som kännetecknar just Ford Focus?

Ford Focus: Fords trotjänare

Ford Focus lanserades ursprungligen 1998 som en del av den successiva utfasningen av föregångaren Ford Escort. I och med att fokus och efterfrågan hade skiftats till mer effektiva, resurssnåla och praktiska bilar så var ambitionen med Focus redan från början att säkerställa en bra balans mellan prisvärdhet och kvalitet.

I dagsläget finns Ford Focus tillgänglig med såväl bensin- och dieselmotor som elhybrid. Därför är det en av de mer mångfacetterade alternativen i Fords utbud. Då dess fjärde generation lanserades 2018 med en uppdatering 2020 är det tydligt att Ford planerar att låta den vara en del av deras framtida produktionslinje.

Att Ford Focus är mångfacetterad har även visats med de särskilda högprestandamodeller som Ford har lanserats. Detta har gjort att Focus har en given plats i såväl rallysporten som på marknaden för prisvärda familjebilar. Vad framtiden har att erbjuda är däremot svårt att säga. Något som blivit uppenbart är däremot att Ford Focus kommer att ha en given plats i Fords växande utbud.

Northrack takräcke och lasthållare för Ford Focus

Som praktisk vardagsbil i golfklassen är Ford Focus knappast känt för sina extravaganta utrymmen. Även om prioritet definitivt har legat på rymlighet så gynnas Focus definitivt av ett praktiskt takräcke. Northrack är ett enkelt alternativ för dig som alltid vill ha tillgång till ett pålitligt och robust takräcke.

Tack vare en konstruktion som är både kvalitativ och skonsam kan du använda Northrack vid behov utan att riskera negativ åverkan på din Ford Focus. I förhållande till permanent monterade takräcken är Northrack enkelt att endast använda vid de tillfällen då extra transportmöjligheter verkligen behövs. Ett givet sätt att få fördelarna med en lasthållare utan att behöva oroa sig för extra bränslekostnader eller skador på bilen.


Lämna en kommentar

Notera att vi granskar alla kommentarer innan de godkänns för publicering