Smart och smidig lasthållare till din Kia Sportage

Lasthållare och takräcke till Kia Sportage

Den senaste tidens ökade efterfrågan på stadsjeepar och SUV har gjort att efterfrågan på Kia Sportage ökat. Trots att modellen funnits på marknaden i flera decennier är det först nu som den fått riktigt stor uppmärksamhet. Och den kompletteras definitivt väl av den smarta lasthållaren från Northrack. Men vad är det som ger Kia Sportage dess särprägel?

Numera är Kia Sportage en av de mer populära stadsjeeparna i Sverige och positionerar sig som en av de trettio mest populära bilmodellerna. Och på bara några år har Sportage gått från att vara relativt okända till att vara väldigt efterfrågad. Med tanke på att bilen lanserades 1993 så är det inte en helt väntad utveckling. Men de senaste årens SUV-trend har helt klart gynnat Kia. Med mångårig erfarenhet av kompakta crossovermodeller har de utan problem kunnat tillgodose samtida förväntningar.

Vägen mot framgång har däremot inte varit helt oproblematisk. Redan under 1980-talet så hade Kia en ambition att lansera en smidig men samtidigt mer robust och kapabel bil. Tanken var att förena det bästa av två världar och framställa bilar som var lika väl lämpade för stadskörning som för mer krävande miljöer. Trots att tidiga prototyper inte levde upp till förväntningar så har Sportage sedan lanseringen av andra generationens modell ständigt toppnoterats i såväl säkerhets- som pålitlighetstester.

Kia Sportage: Stadsjeep och flaggskepp

Aldrig tidigare har efterfrågan varit så stor på stadsjeepar och crossover utility vehicles (CUV). Förmodligen är det därför som Sportage är Kias fjärde mest sålda modell och på många sätt något utav en symbol för denna pågående trend. I nuvarande fjärde generation (QL) finns Sportage tillgänglig med både bensin- och dieselmotor, och har ett flertal gånger uppmärksammats för dess höga säkerhet. Att den lever upp till marknadens förväntningar är tydligt om man tittar på modellens försäljningssiffror som har varit unikt höga.

Inom kort planerar Kia att inleda produktionen av femte generationens Kia Sportage (NQ5) vilket har fått många att undra om de kommer att kunna leva upp till de höga förväntningar som har etablerats. Särskilt då den planerats att lanseras som helektrisk modell.

Northrack - lasthållare och takräcke för Kia Sportage

Även om Kia Sportage har gjort sig känd för sitt rymliga utförande så ligger det i sakens natur att det finns begränsningar gällande vad som faktiskt går att transportera. Särskild när det handlar om otympliga, långa och skrymmande saker. Därför är det i många fall rekommenderat att skaffa en lasthållare eller takräcke för att man ska få ut så mycket som möjligt av sin Sportage. Vad som gör Northrack till ett bra val är att det passar bra ihop med Sportage och utan problem kan användas vid behov.

Genom att välja Northrack för Kia Sportage får du ett takräcke som kompletterar din bil och som går snabbt att montera. När du inte använder takräcket kan du utan problem förvara det i bilen. Det gör att du alltid har tillgång till en pålitlig lasthållare som ger dig väldigt utökade möjligheter till smidiga transporter.


Lämna en kommentar

Notera att vi granskar alla kommentarer innan de godkänns för publicering