Škoda Rapid - fakta om bilen och vårt takräcke

Takräcke och lasthållare till Skoda Rapid

Rapid är ett varumärke som sträcker sig många decennier bak i tiden. Men det är främst de senaste åren som dess popularitet ökat i Sverige. Vi har tittat närmare på Škoda Rapid och samtidigt varför takräcket Northrack är ett bra val.

Även om samtida Rapid egentligen inte har särskilt mycket gemensamt med dess ursprungliga namne, så sträcker dess anor trots allt tillbaka till 1930-talet. Som en av dåtida Tjeckoslovakiens första massproducerade bilar blev Rapids och Škodas roll i den centraleuropeiska bilindustrin tidigt cementerad.

Nu dryga nittio år senare är Škoda Rapid mest känd som femdörrars halvkombi. Den marknadsförs ofta som ett rymligt vardagsalternativ för den som värdesätter funktionalitet. Väljer du Northrack får du avsevärt mycket bättre transportmöjligheter och gör att din bil kan axla även de mest krävande transporter av skrymmande och otympliga saker.

I marknadsföringen av Rapid har Škoda i stor utsträckning valt att fokusera på att framhäva det rent praktiska. Därför förknippas Rapid ofta med säkerhet och pålitlighet. Mycket till följd av Škodas ambition att lansera den som en samtida familjebil. Men vad får den egentligen att sticka ut?

Škoda Rapid: En gynnande folkfavorit

Som särskilt rymligt och enligt många prisvärt alternativ har Rapid kommit att bli något utav en kompromiss för den har svårt att välj mellan Octavia eller Fabia. Med stigande försäljningssiffror under merparten 2010-talet är den väldigt eftertraktad i ett flertal länder. Och från Škodas sida har de uttryckt en ambition att i ett långsiktigt perspektiv ha Rapid som en del av deras standardutbud.

Säkerhetsmässigt har den fått toppnotering från Euro NCAP och presenteras därför ofta som ett smart val som familjebil. Under åren 2017 och 2020 genomgick Rapid även omfattande förändringar med fokus på det rent estetiska.

Bland svenskar så har fler kommit att välja Škoda Rapid vilket förmodligen sammanfaller med att ett flertal modeller från Škoda fått uppmärksamhet som både energisnåla och säkra. Även om försäljningssiffrorna inte varit på samma nivå som de inhemska favoriterna så är de definitivt stigande.

Northrack som takräcke för Škoda Rapid

Många har uppmärksammat Škoda Rapid för dess rymliga hytt och generöst tilltagna utrymmen. Men precis som övriga bilar i mellanklassen finns det en del att önska när det kommer till att transportera skrymmande saker.

Med Northrack får du en unik chans att på ett enkelt sätt komplettera din Škoda Rapid med ett riktigt praktiskt takräcke. En särskild fördel med Northrack är att takräcket även går att använda på övriga bilar, vilket gör att det även kompletterar hyrbilar och fortsätter göra nytta även vid bilbyte.

Något som särskiljer Northrack från många andra räcken är att det med all enkelhet kan användas vid behov. Därför kan du bevara din Rapids originalutförande, och endast använda ditt takräcke när du faktiskt planerar att transportera något stort.

Tack vare ett nätt utförande kan Northrack med fördel förvaras i bilen, vilket säkerställer snabb och enkel tillgänglighet. Ett takräcke som ständigt levererar och ger långsiktigt mervärde.

Handla Northrack takräcke här


Lämna en kommentar

Notera att vi granskar alla kommentarer innan de godkänns för publicering