Northrack - Universal lasthållare och takräcke till SEAT

SEAT takräcke och lasthållare

Sociedad Española de Automóviles de Turismo, eller SEAT, är utan tvekan den internationellt sett mest kända spanska biltillverkaren. De grundades ursprungligen 1950 som en del av spanska statens ambition att lansera en folkbil med rimlig prissättning och en konstruktion lämpad för de traditionella spanska ringlande vägarna och bergsbyarna.

Inspirerade av och i samarbete med Italienska Fiat, vars framgångar i bilbranschen vida översteg Spaniens prestationer, lanserade de SEAT 1400 som numera främst koms ihåg för att ha varit första modellen under deras eget varumärke. Även om deras tidiga modeller var i stor utsträckning ommärkta Fiat-bilar så hade de ambitionen att på sikt stå på egna ben.

Det dröjde däremot till 1984 och lanseringen av SEAT Ibiza innan de hade en helt egentillverkad modell i sitt sortiment. Och historiskt sett har det kommit att bli deras mest sålda bil. I den föränderliga bilbranschen är det även på många sätt unikt att den över trettio år senare fortfarande är i produktion, och i dagsläget är både Ibiza och ett flertal av deras modeller internationella storsäljare.

Northrack lasthållare för SEAT

Om du behöver ett smidigt takräcke som är väl lämpat för ett flertal bilmodeller från SEAT så är Northrack ett riktigt bra val. Som mångfacetterat och lättmonterat universalräcke går det att förflytta mellan flera bilmodeller och kan utan problem monteras vid behov. Vi har tagit en titt på några av de bilar från SEAT som Northrack passar bra till. 

SEAT León

SEAT Leon har sedan lanseringen 1998 sakta men säkert blivit en internationell favorit. I Sverige är det SEATS bäst säljande modell, och har kommit att bli känd för att vara något utav en allt-i-allo som ger mycket värde för pengarna. Som lite mindre bil gynnas den definitivt av att kompletteras med Northrack som takräcke.

SEAT Arona

Relativt sett nylanserade Arona representerar på många sätt SEATS steg mot större etablering på marknaden för crossover-SUV. Som funktionell SUV har den blivit ett populärt val bland de som vill ha en blandning av smidighet och prisvärdhet. Trots väl tilltagna utrymmen kan det vara en bra idé att överväga Northrack som lasthållare.

SEAT Ibiza

På senare tid har Ibiza tappat i popularitet och är inte längre den storsäljare som den ursprungligen var. Trots detta har den en särställning såväl hos SEAT själva som hos bilköpare. Den anses på många sätt vara ett billigt men fullvärdigt alternativ till andra bilar i samma klass. En smidig klassiker som förmodligen kommer hänga med även i framtiden. Helt kompatibel med Northrack.

SEAT Ateca

Som en del av SEATS strävan att få ett starkare fäste på marknaden för SUV lanserades Ateca 2016 som företagets allra första stadsjeep. Som något mindre SUV har den fått ett rykte att vara pålitlig, prisvärd och på det stora hela ett rationellt val. För ytterligare transportmöjligheter kan den kompletteras med Northrack som takräcke och lasthållare.


Lämna en kommentar

Notera att vi granskar alla kommentarer innan de godkänns för publicering