Northrack - universal lasthållare och takräcke till Kia Optima

Takräcke och lasthållare till Kia Optima

Efter en del namnbyten och smärre justeringar har Kia Optima kommit att bli en internationell storsäljare. Men vad är det som gör just Optima eftertraktad?

När Optima ursprungligen lanserades så var det en del av Kias satsning på att i större utsträckning etablera sig i mellanklassen med en smidig men samtidigt lite större sedan. Efter att ha lanserat som Magentis fick den 2010 sin nuvarande benämning Optima.

Värt att veta: I Sydkorea och Kina säljs Optima numera under namnet K5. Och enligt Kia kommer Optima snart att fasas ut även i andra länder.

I Sverige ligger bilen på många sätt i gränslandet mellan att vara populär och att vara en storsäljare. Som en av de trettio mest eftertraktade modellerna har den, hur man än vrider och vänder på saken, ett starkt fäste i landet.

Kia Optima: Yta och insida

På många sätt så har Optima kommit att kännetecknas av att vara en bil som förenar ett stiligt yttre med bekvämlighet och en pålitlig grund. Detta har avspeglats i såväl objektiva som subjektiva tester, där den fått högt betyg avseende säkerhet men även anses erbjuda körglädje.

Just säkerheten har kommit att bli ett område där Kia särskilt valt att engagera sig, då tidiga modeller var väldigt omtalade för att de underpresterade i dåtida säkerhetstester. Numera har deras bilar däremot ett jämförligt högt betyg i alla hänseenden.

Värt att veta: Numera är Optima nära besläktad med Hyundai Sonata då bägge bilar är baserade på N-plattformen som gemensamt utvecklades av Kia och Hyundai.

Sett till försäljningssiffror så har Optimas popularitet ökat drastisk det senaste decenniet. Som 4-dörrars bil i mellanklassen har på många håll blivit klassad som familjebil, men är till synes populär hos de flesta som vill ha ett prisvärt alternativ.

Att Kia har prioriterat den tekniska biten är tydlig då Optima även finns som plug-in-hybrid. Detta som alternativ till sedvanlig bensin- eller dieseldrift.

Takräcke till Kia Optima

Northrack som takräcke för Kia Optima

Samtidigt som Kia definitivt har satsat på rymlighet så finns det så klart begränsningar för vad som är praktiskt möjligt. Om du har en Optima så kan det definitivt vara värt att överväga att säkerställa mer omfattande möjligheter till smidig transport. Och i detta hänseende kan Northrack göra väldigt stor nytta.

Värt att veta: Northrack passar ett stort antal bilmodeller utöver Kia Optima. Det gör att du får ett takräcke som gör nytta även i framtiden.

När du väljer Northrack så får du en universell lasthållare som passar perfekt till såväl Kia Optima som ett flertal andra bilar. Det gör att du aldrig behöver känna dig begränsad gällande var, när och hur du använder din lasthållare.

Som praktisk lasthållare för såväl vardag som semester och även riktigt krävande transporter blir Northrack ett långsiktigt bra val. Eftersom Northrack är lättmonterad och tar väldigt lite plats som omonterad kan den alltid finnas tillgänglig i bilen för de situationer då du behöver extra transportmöjligheter.

LÄS MER OM NORTHRACK TAKRÄCKE HÄR


Lämna en kommentar

Notera att vi granskar alla kommentarer innan de godkänns för publicering