Northrack takräcke löser lasten på din Renault Zoe

Takräcke och lasthållare till Renault Zoe

De senaste åren har Renault Zoe positionerat sig som en av de bäst säljande bilarna i Europa. Som helelektrisk modell har den en väldig särställning, inte minst i hemlandet Frankrike där den har vad som närmast kan beskrivas som marknadsdominans. Vi har tagit en titt på Zoe och varför takräcket Northrack är ett bra komplement.

Renault är utan tvekan något utav en fransk institution. Sedan företaget grundades 1899 har det präglats av såväl kontroverser som haft det tveksamma ansvaret att axla i stort sett hela den franska bilindustrin. Som en av världens tio största biltillverkare har de ett stort inflytande över bilbranschen i stort, och har ett starkt fäste i såväl motorsporten som på privatmarknaden.

En smått återkommande kritik har varit att Renault var långsammare än andra biltillverkare när det kom till att lansera helelektriska bilar. Denna inställning krossades däremot 2013 när de lanserades helelektriska Renault Zoe som utöver bra säkerhetsbetyg snabbt fick ryktet att ge mycket valuta för pengarna.

Nu lite mer än ett decennium senare har den nått sin andra generation, och har präglats av såväl kontroverser som framgångar. Med kraftfullt batteri och ny design har 2021 års Renault Zoe på många håll blivit definitionen av en modern stadsbil.

Renault Zoe: En väldigt populär miljöbil

Att Renault Zoe skulle komma att bli populär var egentligen inte överraskning. Samma år som den lanserades utnämndes den till årets miljöbil i internationella World Car Awards (WCA) där biljournalister röster fram årets bilar i diverse kategorier.

Däremot var det inte helt självklart att Zoe skulle präglas av framgångar. Särskilt inte då det 2013 på många sätt var ett stort risktagande att lansera en helelektrisk bil. Att Zoe blev så pass populär i hemlandet i kombination med utmärkelser bäddade däremot för god internationell renommé.

Något som däremot förvirrat många och skapat kontrovers är att 2021 års Renault Zoe blev historiskt unik i att få noll stjärnor i säkerhetstestet Euro NCAP. Detta berodde däremot inte nödvändigtvis på att det skett några drastiska försämringar i krocksäkerheten sedan förra generationens Zoe. Vad som föranledde noll stjärnor var däremot att Zoe helt saknar ett automatiserat kollisionsundvikande system, vilket numera är ett måste för en säkerhetsklassning i enlighet med Euro NCAP.

Northrack takräcke för Renault Zoe

Med fokus på smidighet, miljövänlighet och praktisk användning är det ingen överraskning att utrymme inte hamnade högst på listan på Renaults prioriteter. Även om Zoe definitivt har utrymmen som täcker stadsbehov så finns det många anledningar att komplettera bilen med ett praktiskt takräcke.

Northrack är en på många sätt unik lasthållare som passar till ett stort antal märken och modeller. Däribland Renault Zoe. Det skonsamma utförandet gör att det går att montera helt utan risk för skador och slitage på bilen. När det inte används kan det även med fördel förvaras i bagageutrymmet.

Att alltid ha ett praktiskt takräcke tillgängligt kan i många fall göra underverk när det kommer till att underlätta annars väldigt otympliga transporter. Definitivt ett bra val för dig som vill få ut det mesta av din Renault Zoe.


Lämna en kommentar

Notera att vi granskar alla kommentarer innan de godkänns för publicering