Northrack takräcke för Dacia Duster

Northrack takräcke för Dacia Duster

När Dacia lanserades så var det från Renaults sida en internationell storsatsning med ambitionen att skapa en tillgänglig stadsjeep. Numera är den för många personer ett standardval och fortsätter vara populär inte minst i Sverige.

Rumänska Automobile Dacia har en historia som sträcker sig tillbaka till 1950-talet. Som väldigt många andra dåtida biltillverkare var de ursprungligen statligt ägda och spelade en betydande roll i populariseringen av bilen som ett fordon för gemene man. Många av deras tidiga bilar togs fram i nära samarbete med Renault. Och därför är det inte särskilt överraskande att Renault i slutet av 90-talet köpte Dacia som varumärke.

Om vi spolar fram till 2010 och lanseringen av Dacia så pågick ett väldigt skifte i efterfrågan. De småbilar som under lång tid varit ett av Renaults kännetecken började sakta men säkert bli allt mindre eftertraktade. Vad som istället ökade i efterfrågan var stadsjeepar och mer robusta alternativ. För att inte hamna efter valde de därför att storsatsa på Dacia som en stadsjeep med relativt sett låg prissättning för att göra den tillgänglig för så många som möjligt.

Dacia: En samtida storsäljare

Dacia Duster är en kompakt SUV som för första gången introducerades 2010. I hemlandet Rumänien har den en väldigt stark symbolställning och är där den allra mest populära bilen någonsin. Men den har även kommit att bli något utav en internationell succé. Kanske mycket till följd av den enorma reklamkampanj och marknadsföring som Renault fokuserade på under lanseringen.

På sätt och vis har det kommit att bli en bil som många endera älskar eller hatar. De flesta är överens om att den är oerhört prisvärd och ger valuta för pengarna, men samtidigt har den första generationen periodvis kritiserats för att den inte toppresterade i säkerhetstesten. Men med tiden har Renault och Dacia åtgärdat en hel del, och då Duster nu är i sin andra generation fortsätter den ha ett starkt rykte som prisvärd, förmånlig och robust vardagsbil.

I sin andra generation har Duster fått en hel del uppdateringar avseende såväl bekvämlighet som funktionalitet. Genom att sträva efter att leva upp såväl miljökrav som enskilda individers höga förväntningar fortsätter Duster vara ett bra inträdesval på marknaden för stadsjeepar.

Northrack takräcke och lasthållare för Dacia Duster

Trots att Duster i sin natur är ett ganska rymligt alternativ så finns det mycket att vinna på att välja ett smidigt takräcke som komplement. Särskilt för dig som periodvis transporterar saker som annars inte riktigt skulle få plats. Vad som gör Northrack till ett bra val för Dacia Duster är att det är både skonsamt mot bilen och smidigt att använda.

För dig som vill vara säker på att alltid ha tillgång till omfattande transportmöjligheter, och på så sätt kunna få ut det mesta av din Duster, är Northrack en lasthållare som definitivt är värd att titta närmare på. När du inte använder Northrack kan du utan problem förvara det i din Duster för att du aldrig ska behöva känna dig begränsad.


Lämna en kommentar

Notera att vi granskar alla kommentarer innan de godkänns för publicering