Lite om Toyota Corolla och takräcket Northrack

Takräcke och lasthållare till Toyota Corolla

Corolla hör definitivt till en av de få modeller i Toyotas utbud som har över fem decenniers utveckling och tillgänglighet bakom sig. Även om den har haft ett avsevärt mycket starkare fäste i hemlandet Japan så ökar numera efterfrågan stadigt även i Sverige. Fast vad är det som gör att Corolla sticker ut ur mängden?

När den första modellen i vad som kom att bli Corolla-serien dök upp så var det i Japan under benämningen Corolla E10. Den lanserades särskilt för att täcka efterfrågan på den växande marknaden för lite större personbilar. I stor utsträckning var det ett resultat av den då på många sätt trendsättande amerikanska bilmarknaden, och dess typiska fokus på rymliga personbilar. Det satte även trenden för E-seriebenämningen som än idag används präglar Corollaserien.

Det kom däremot att dröja ganska länge innan Corollas popularitet sträckte sig bortom hemlandet Japan och Nordamerika. Och först i och med 1970-talet då började Toyota att i större utsträckning prioritera den Europeiska kontinenten. Många svenskar är numera förmodligen mer bekanta med benämningen Auris, som fram till 2019 användes som europeisk lokalisering. Det har även gjort att många fått intrycket att Corolla inte varit särskilt populär. Men sett till faktiska försäljningssiffror oberoende av lokala varumärkesbenämningar så hör Corolla numera till en av de tio mest populära bilmodellarna i Sverige.

Toyota Corolla: En dold återlansering

Toyota valde kring 2019 att i större utsträckning harmonisera varumärkesbenämningen vilket resulterade i en sorts dold återlansering. För under många år så hade bilar som varit baserade på Corolla-plattformen lanserats under mer eller mindre marknadsspecifika varumärken. Många svenskar är därför avsevärt mycket mer bekanta med Auris än med Corolla, trots att det i grund och botten varit samma bil. Utanför Japan, Europa och Sydamerika har Corolla som varumärke traditionellt sett varit avsevärt mycket mer välkänt.

Takräcke och lasthållare Northrack för Toyota Corolla

Northrack lasthållare/takräcke för Toyota Corolla

Trots att Toyota Corolla i sin natur är en rymlig småbil så har man definitivt stor nytta av att utöka transportmöjligheterna med hjälp av en lasthållare. Eftersom Toyotas fokus med Corolla ständigt varit smidighet, effektivitet och utrymmesoptimering så faller det sig naturligt att det har skett en del kompromisser avseende utrymme. Genom att välja Northrack så får du drastiskt utökade transportmöjligheter och kan utan problem transportera de allra mest skrymmande sakerna.

Ett bra skäl till att välja just Northrack är att det är en universell lasthållare som är så pass enkel att montera på din Toyota Corolla att den går att använda helt och hållet vid behov. Genom att förvara den i bagageutrymmet när lasthållaren inte används så säkerställer du att du alltid har tillgång på ett praktiskt takräcke som tål att jämföras. På många sätt så blir det en garanti för att såväl planerade som oväntade transporter kan genomföras på enklast möjliga sätt.


Lämna en kommentar

Notera att vi granskar alla kommentarer innan de godkänns för publicering