Lättillgängligt takräcke och lasthållare till BMW 5-serie

Takräcke och lasthållare till BMW 5-serien

BMW 5-serie har i över femtio år på sätt och vis varit en synonym till premium. Samtidigt är det en av biltillverkarens storsäljare vars popularitet till synes ständigt ökar. Vi har tagit en titt på seriens historik och varför Northrack takräcke är ett bra val för enklare transporter.

BMW har numera den särskilda ställningen att vara den biltillverkare som producerar flest bilar per år. Mycket på grund av att BMW 5-serien innehåller många särdeles populär modeller såsom 520d, 530e och laddhybriden 545e som inte minst i Sverige har varit i väldigt stor efterfrågan. Men även då så pass många biltillverkare faktiskt ingår i BMW-koncernen.

Just 5-serie har sedan 1972 varit en av de pågående storsatsningarna från BMW. Första modellgenerationen E12 hade ambitionen att vara exklusive val för moderna människor på språng. Detta avspeglades inte minst i marknadsföringen som tidigt drog stor inspiration från jetsettarna som under 60-talet blev en stadigt växande konsumentgrupp.

Nu dryga fem decennier senare så har BMW med G30 nått sjunde generationen av 5-serien. Även om den fortfarande präglas av premiumkänsla så har det på många sätt skett väldigt stora förändringar.

BMW 5-serien: En flaggskeppsserie

Det är nog ingen hemlighet att siffran i seriesystemet från BMW är avsett att markera någon form av exklusivitetsnivå. Och i detta hänseende har 5-serien kommit att känneteckna det bästa de har att erbjuda.

Redan inledningsvis lades väldigt stor fokus på att utsidan skulle ha en exklusiv framtoning som matchades av prestanda och maskinell ingenjörskonst. Genom att fokusera på ett flertal olika modeller med särpräglade egenskaper kunde de säkerställa att 5-serien hade något att erbjuda för alla. Från historiskt ikoniska sportmodellen 507 till mer samtida klassikern 520d.

För svenskarnas del så har BMW 5-serie positionerat sig som en av de tjugo mest populära bilserierna. Detta är definitivt imponerande med tanke på att bilarna i serien definitivt platsar i det mer kostsamma segmentet.

Northracks kombinerade takräcke och lasthållare för BMW 5-serie

Vad som särskiljer Northrack från övriga takräcken är att det är enkelt att montera och tillräckligt smidigt för att endast användas vid behov. Det gör att du utan problem kan förvara det i din BMW och ha tillgängligt precis när det behövs som mest. Ett givet alternativ för alla situationer.

Då Northracks utförande är oerhört skonsamt mot bilen behöver du aldrig oroa dig för eventuella skador på din BMW. Utan att kompromissa med kapaciteten blir Northrack därför ett pålitligt val.

Att ha tillgång till en kvalitativ lasthållare skapar på många sätt väldigt mycket mervärde. Det är en bekvämlighet att vara säker på att man kan transportera stora saker utan problem, och en trygghet att lasthållaren är så skonsam att den blir ett pålitligt komplement.

Att välja Northrack för 5-serien gör att du kan vara säker på att få en lasthållare som håller måttet och hjälper dig i alla dina projekt.


Lämna en kommentar

Notera att vi granskar alla kommentarer innan de godkänns för publicering