Takräcken och vanligt förekommande problem

Vanliga problem med traditionella takräcken

Även om takräcken är riktigt smidiga när det kommer till att utöka bilens förvaringsutrymme, transportera saker som inte får plats i bakluckan och inte minst göra bilsemestern lite enklare då de möjliggör användandet av takbox så är de inte helt problemfria. Åtminstone inte förrän man väl har monterat dem.

Men tyvärr är det sällan lätt att förse bilen med ett takräcke. Tvärt om uppstår ofta en hel del bekymmer. Vilket takräcke man kan och bör välja beror nämligen på bilens storlek, vilken befintlig utrustning för takmontering som bilen levererades med och inte minst hur man planerar att använda tackräcket.

Vilka förutsättningar för montering har din bil? Rails, integrerade rails eller fästpunkter?

Vanliga rails har ett utrymme mellan bilens tak och railsen. De kräver att takräckena har en fastanordning som omsluter railsen.

Integrerade rails sticker knappt upp från taket och har i de flesta fall små monteringshål för räcken. De kräver att takräckets fästen har motsvarande dimensioner.

Fästpunkter har blivit vanligare på senare tid och är ofta knappt synliga. De kräver att takräckena är särskilt utformade för motsvarande fästpunkter.

Gemensamt för samtliga monteringsalternativ är att man dels måste köpa ett särskilt anpassat tackräcke, och att det tar sin tid att montera räckena. De flesta monteringslösningarna, med möjligt undantag för särskilda fästpunkter, är även väldigt påtagliga och har stor inverkan på bilens utseende oavsett om man har monterat räcken.

Men vilka är då problemen med traditionella takräcken?

Det tar ofta lång tid att montera takräcken.

Monteringen är i de flesta fall tillräckligt omständlig för att det inte ska vara realistiskt att montera dem vid behov. Därför blir de ofta permanentmonterade med följd att det påverkar bilens utseende.

När vi utformade Northrack så var det precis denna sorts bekymmer som vi hade i åtanke, och som vi ville avhjälpa.

Northrack - ett enklare alternativ

Northrack är särskilt utvecklad för att snabbt och enkelt kunna användas vid behov. Och för att passa så många olika bilmodeller som möjligt. Detta gör att alla de problem som traditionellt är förknippade med takräcken blir som bortblåsta.

Du slipper bekymra dig om huruvida takräcket passar just din bil. Northrack har universell passform och passar de flesta bilmodeller på marknaden. Såväl nya som äldre och i synnerhet bilar med fyra dörrar.

Då takräcket går snabbt att ta bort så väljer du själv när bilen ska se ut som i sitt originalutförande. Slipp permanentmonterade rails och synliga fästpunkter och Northrack är unikt skonsam mot bilen.

Northrack bevarar din bils ursprungliga stilrena utseende

Med Northrack så får du ett takräcke som används helt på dina egna villkor. Det är enkelt att förvara och går snabbt att montera. Det är en garanti för att din bil ska fortsätta se riktigt stilren ut, och att du alltid ska ha möjligheten att transportera saker om det så behövs. En särskilt smidig lösning är att alltid ha med dig ditt Northrack-räcke i bilen. Du vet du att du aldrig står utan extra transportutrymme. Smidigt, enkelt, pålitligt och säkert.

Handla Northrack takräcke


Lämna en kommentar

Notera att vi granskar alla kommentarer innan de godkänns för publicering