Takräcke till din bil – Vi tittar närmare på 4 andra tillverkare

Takräcke och lasthållare

På bara några år så har marknaden för takräcken vuxit stort. Numera har man ett stort antal olika modeller och varumärken att välja mellan. Vi har tagit en titt på några utav de traditionellt sett storsäljande tillverkarna. Men vilket takräcke som är rätt för dig är något som du i slutändan själv kommer att behöva ta ställning till. Vi börjar med en kort introduktion av vårt eget takräcke:

Northrack – Vårt eget tillskott

På sätt och vis väcker detta fråga varför vi valde att lansera ett eget takräcke, när marknaden till synes redan erbjuder så många olika alternativ. Vad vi ansåg saknades var ett lättillgängligt takräcke och lasthållare med universell passform, som inte bara klarade av hårda tag utan även var skonsamt mot bilen. De flesta befintliga lasthållare som levde upp till våra förväntningar var särskilt utformade för specifika bilmodeller, vilket gjorde saker och ting krångliga i samband med bilbyte eller vid hyrbilssemester

För att täcka våra egna behov så lanserade vi därför Northrack. Vår ambition har alltid varit att tillhandahålla ett riktigt bra takräcke som inte är mer krångligt än nödvändigt. I takt med ökad efterfrågad på smidiga lasthållare med universell passform så upplever vi definitivt att det var en bra idé. Vill du veta mer om vårt takräcke föreslår vi att du läser vidare här...

Thule

Thule är ett helsvenskt företag som sedan 1942 har specialiserat på enkla och pålitliga transporttillbehör. Med åren, och bilismens framväxt i såväl Sverige som internationellt, kom biltillbehör att bli ett viktigare segment, och Thule är dessa dagar nära förknippade med takräcken och takboxar. De presterar ständigt bra i såväl hållbarhets som säkerhetstester. Därför har de blivit ett uppskattat val för alla som behöver permanentmonterade takräcken.

Yakima

Amerikanska Yakima grundades av två kajaker och cyklister som ansåg att det helt enkelt var för krångligt att transportera utrustning med bilen. Sedan dess har de varit helhjärtat fokuserade på att förenkla transport av sportutrustning, oavsett väder och vind. Först på senare år har de börjat bli mer vanligt förekommande på Europeiska marknaden, men med sport i fokus har de många trogna kunder inom denna nisch.

Mont Blanc

Tyska Mont Blanc är ett av de äldsta ännu verksamma företagen med fokus på reseutrustning. Sedan 1906 har de ständigt breddat sitt utbud och erbjuder numera intressant nog allt ifrån takräcken och takboxar till klockor. Även om de inte bara sysslar med takräcken så fortsätter det vara ett av företagets internationellt sett mest viktiga segment.

Carwise

Carwise är en halvanonym uppstickare som satsar på prisvärda och pålitliga tillbehör. De är numera vanligt förekommande i, bland andra, Mekonomens utbud. Med fokus på universalitet så passar deras räcken många av bilmarknadens befintliga modeller. Även om dessa takräcken kan vara svåra att hitta så verkar de ha blivit uppskattade av många.


Lämna en kommentar

Notera att vi granskar alla kommentarer innan de godkänns för publicering