En lasthållare och takräcke i ett för din Volvo V70

Lasthållare och takräcke till Volvo V70

För många svenskar har Volvo V70 kommit att bli något utav sinnesbilden för en klassisk Volvo. Och trots att den inte längre är i produktion så är det en av de mer populära modellerna. Vi har tittat närmare på varför Northrack är ett bra val som lasthållare och vad som gör V70 unik.

När V70 ursprungligen lanserades 1996 så marknadsfördes den som en efterföljare och ersättare till Volvo 850, trots att det hade skett omfattande förändringar. De flesta lade märke till att de klassiskt sett raka linjerna som länge präglat Volvo hade ersatts med ett lite mer avrundat chassi. Denna förändring var från Volvos sida ett led i deras tillnärmning av en lite modern estetik.

Från att under lång tid varit väldigt funktionellt orienterade så tog Volvo med V70 steget mot en mer automatiserad bilupplevelse. Och många personer introducerades via V70 till centrallås, ABS och elhissar. Särskilt uppmärksammad har modellen på senare tid kommit att bli för att den även representerade en brytpunkt där Volvo sakteligen övergav svensk produktion av personbilar.

Även om V70 definitivt är välkänd för sina generösa utrymmen så finns det av naturliga skäl begränsningar för vad som kan transporteras. Trots att de hopfällbara baksätena i kombination med bred baklucka skapar unikt mycket plats, så finns det tillfällen då ett takräcke är ett måste.

Som universellt alternativ är Northrack väl värt att överväga. Ett praktiskt val för dig som behöver en smart och bra lasthållare till V70.

Volvo V70: En del av svensk bilhistoria

Historien om V70 sträcker sig mellan åren 1996 och 2016. Och för många entusiaster har början av denna period kommit att symbolisera då Torslandaverken la ned sin personbilsproduktion, vilket enligt många blev ett tvärt slut på den svenska bilepoken. Men svensk eller ej så är V70 och dess crossovermodell XC70 en av de i särklass mest populära bilarna på svenska andrahandsmarknaden.

V70 har kommit att representera en särskild balans mellan funktionalitet, säkerhet och körglädje. Ett på många sätt pålitligt alternativ som ofta anses vara något utav en allt-i-allo-bil. För många har den intressant nog även kommit att bli en symbol för polismyndigheten, då den under lång tid hörde till deras standardutbud av fordon.

Det största beviset på hur unik V70 var är förmodligen att den varit en ständig storsäljare och fortsätter att engagera människor, trots att det var många år sedan den sista bilen lämnade produktionsbandet.

Northrack som lasthållare till din V70

Något som får Northrack att sticka ut bland övriga takräcken är att det passar såväl V70 som ett stort antal övriga bilmodeller. Därför är det ett praktiskt val för dig med flera bilar, eller för dig som helt enkelt uppskattar valmöjligheter.

Oavsett vilken bil det handlar som så bidrar Northrack till drastiskt förbättrade möjligheter till transport av otympliga saker. Och då Northrack går snabbt att montera går den utan problem att endast använda vid behov, vilket är ett enkelt sätt att bevara bilens originalutförande.


Lämna en kommentar

Notera att vi granskar alla kommentarer innan de godkänns för publicering