Smidig universal lasthållare/takräcke till din Volvo XC60

Smidigt takräcke och lasthållare till Volvo XC60

Storsäljaren XC60 kan nog utan tvekan beskrivas som Volvos flaggskepp i kategorin SUV. Med snart två decennier på nacken har serien ett stort antal framgångsrika fordon bakom sig. Här har vi tagit en titt på varför den blivit så eftertraktad och även hur takräcket Northrack blir ett smidigt komplement till bilens befintliga utrymmen.

Som en av de äldsta svenska biltillverkarna grundades Volvo officiellt år 1927 i Göteborg. Däremot hade tillverkningen av vad som kom att bli Volvobilar pågått som en del av industribolaget SKF. I takt med att personbilsindustrin blev alltmer lukrativ så togs snabbt beslutet att knoppa av verksamheten till ett helt fristående bolag. Resten är på många sätt historia.

Med tiden växte Volvo till att bli en symbol inte bara för svensk bilindustri, utan även svensk industris internationella närvaro. Och få bilmärken har i Sverige genererat ett så stort mått att av entusiasm.

Trots samtida kontroverser fortsätter Volvo att vara oerhört populära. Deras fäste på marknaden av SUV har även visat sig stort, och ett flertal av deras modeller toppar listorna över såväl sålda nya bilar som försäljningen av begagnade bilar.

Volvo XC60: En modern och samtidigt klassisk Volvo

Volvo XC60 lanserades ursprungligen 2008 som en SUV-variant av redan populära S60 och V60. Den motsvarande något utav en inledande storsatsning på Volvos numera etablerade cross-over-konceptet. Tanken var att förena vad folk uppskattade hos smidiga stadsbilar med ett mer robust utförande, i syfte att få en bil väl lämpad för alla tillfällen.

Även om det inte var uppenbart att folk skulle uppskatta konceptet så blev XC60 snabbt en storsäljare. Första generationens XC60 är historiskt sett en av Volvos största försäljningsmässiga framgångar, och i Sverige är numera Volvo XC60 som laddhybrid den allra mest vanligt förekommande bilen bland statistiken för nyregistreringar.

När XC60 nu sedan 2017 är i sin andra generation med en förhållandevis stor revision så sent som 2021 är det tydligt att Volvo fortsätter att satsa på på XC60. Särskild då den nu också finns tillgänglig som plug-in hybrid med en för marknaden ovanligt stor räckvidd.

Northrack - smidig lasthållare till Volvo XC60

Även om Volvo XC60 definitivt är framtagen med fokus på praktiskt användbara utrymmen så utgör den samtidigt i sin natur ett flertal kompromisser. Tanken bakom serien har alltid varit att förena det praktiska med det robusta. Därför är det i många fall en bra idé att maximera utrymmet med hjälp av ett takräcke.

Northrack är ett bra alternativ för Volvo XC60 då det är en multifunktionell lasthållare som samtidigt är väldigt skonsam mot bilen. Den kan utan problem förvaras väl tillgänglig för att användas vid behov.

I många fall är det är det oerhört praktiskt att när som helst kunna montera ett takräcke för att hantera de allra mest krävande transporter. Den största fördelen med Northrack är att det tillför en särskild tillgänglighet som definitivt gör många situationer mycket mer hanterbara.


Lämna en kommentar

Notera att vi granskar alla kommentarer innan de godkänns för publicering