Så fungerar en bagageloppis

Bagageloppis - loppmarknad från bilen

Att storstäda är aldrig roligt, och att slänga saker är ännu tristare. Så tur är väl att bagageloppis är populärt i Sverige. Du kanske aldrig har hört talas om fenomenet, så låt oss förklara hur en bagageloppis fungerar. Det är nämligen ett perfekt tillfälle för dig som behöver städa ur förrådet att tjäna lite extra pengar på prylar som bara ligger och dammar. Men dessa loppmarknader är även roliga att besöka för att hitta unika föremål till en billig peng som du kan förädla. Så lasta in ditt Northrack takräcke i bilen och sätt kurs mot din närmaste loppmarknad.

Så fungerar bagageloppisar

Bagageloppis är ett roligt begrepp och somliga funderar över ”hur fungerar en bagageloppis?”. Dessa tillställningar är sammankomster av personer som säljer saker i andra hand till fördelaktiga priser direkt från bilen. En arrangör förhyr en stor parkeringsplats eller en annan öppen yta och hyr ut platser där säljare parkerar och träffar köparna.

Handla på bagageloppis

När du letar efter unika saker är en loppis i allmänhet, och bagageloppisar i synnerhet, bra att utgå från. På dessa marknader återfinns alla möjliga objekt. Kanske kan du hitta utrustning för din nästa skidsemester eller en bra bok. Till följd av att sakerna som säljs är använda av andra sätts priserna lägre än om du skulle gå till en affär och leta. I princip kan du föreställa dig att handla på bagageloppis är som att besöka den fysiska varianten av Blocket.se.

Bli säljare på bagageloppis

Om du vill tjäna lite extra pengar på saker som står hemma och dammar är det en god idé att sälja dem på en bagageloppis. Genom att samla ihop saker som du inte längre använder och ta med dem till dessa evenemang kan du tjäna pengar på dem snarare än att de slängs. Det gör både miljön och plånboken gott.

För att bli säljare på en bagageloppis kontaktar du din lokala bagageloppisorganisatör, en lista återfinns nedan. Där bokar du upp en plats och betalar en avgift. Exempelvis kostar det 220 kronor att erhålla en försäljningsplats på den bagageloppis som arrangeras i Göteborg. Sedan packar du in dina saker i bilen och åker dit. Väl framme gör du dig redo att förhandla med kunderna. Det kan vara både ekonomiskt och roligt.

Lista med bagageloppisar

I Sverige anordnas det flera olika loppmarknader från bagaget på diverse fordon. Även om du inte skulle hitta något kan det vara roligt att besöka dessa och se på folkvimlet. Ofta hittar du objekt som får dig att le samtidigt som man undrar vad i hela fridens namn skaparen tänkte. Låter det roligt? Här hittar du en lista med bagageloppisar i Sverige.

Dessa är bara några av alla platser i landet där du kan strosa runt och hitta föremål till en billig peng. Skulle du vilja leta upp något närmare dig kan någon av dessa portaler vara värda ett besök.

Lycka till med ditt säljande och shoppande, och glöm inte att ta med dig ditt takräcke. Kanske hittar du något häftigt som inte får plats i bilen?


Lämna en kommentar

Notera att vi granskar alla kommentarer innan de godkänns för publicering