Guide: Att välja rätt takräcke för din bil

Välj rätt takräcke till din bil

Trots att människan har rest till månen och uppfunnit mikroprocessorn så är det fortfarande ibland näst intill omöjligt att ta reda på vilket takräcke man ska välja. Det verkar som att det är en av de saker som i sin natur är präglade av bekymmer.

Så även om man skulle önska att det bara vore att köpa första bästa takräcke, så ser verkligheten helt annorlunda ut. Därför har vi tittat närmare på hur man väljer rätt takräcke. Vårt främsta tips är att hoppa vidare till stycket som förklarar varför det bästa alternativ är att bara välja Northrack och slippa bekymra sig.

Fästsystemet avgör ditt val av räcken

För att välja ett takräcke som passar just din bil måste du ta reda på vilket sorts fästen som finns på bilens tak. Det är nämligen så att takräcken utformas för att vara kompatibla med en viss sorts monteringslösning. Och väljer man fel sorts räcke går det inte att montera.

  • Traditionella relingar eller rails sticker upp från biltaket och används som fästpunkter för takräcken som är särskilt utformade för just rails. De är väl synliga, och det går knappast att ta miste på huruvida bilen är utrustad med dessa.
  • Integrerade relingar påminner om rails men är endast marginellt högre än biltaket. De anses i allmänhet vara något mer diskreta. För att använda dessa för att fästa räcken så krävs takräcken med särskild klammer.
  • Fixpoint och T-spår anses vara en aningen mer moderna fästsystem, då de knappt är synliga. Med dessa fäster man takräcken med hjälp av gängor eller skruv. Dessa lösningar är populära då de inte påverkar bilens utseende.

Om du inte vill hamna i situationen att du står med obrukbara takräcken så bör du vara på det klara med vilket system som din bil är utrustad med. Är du osäker, saknar fästsystem eller vill slippa bry dig så är Northrack ett enklare alternativ. För Northrack går att montera oavsett vad din bil har för fästpunkter.

Med Northrack spelar det ingen roll

En av de mest praktiska sakerna med Northrack är att detta takräcke inte kräver befintliga fästpunkter. Detta tack vare den universella passformen och unika monteringslösning. Genom att helt enkelt placera det medföljande spännet tvärs över biltaket, och använda dörrarna som fästpunkter, går de att använda med i stort sett samtliga bilmodeller.

Enkel montering med takräcket Northrack

Till skillnad från andra takräcken så kan man därför plocka fram och använda dem vid behov. Monteringen går väldigt snabbt, och på några minuter så har man fullt funktionella takräcken. Denna unika flexibilitet gör att Northrack har blivit något utav en favorit för bilsemestern eller som extra trygghet för de tillfällen då man behöver transportera skrymmande saker.

Bland tackräcken till bilar utan rails eller andra fästpunkter så är Northrack ett givet val. Med robust konstruktion, låg vikt och riktigt pålitliga komponenter blir de definitivt ett enklare alternativ. När de tjänat sitt syfte så är det bara att plocka ned dem, och bilen återfår sitt ursprungliga utseende. Inga bekymmer. Inga problem. Oavsett fästsystem.

Handla Northrack takräcke


Lämna en kommentar

Notera att vi granskar alla kommentarer innan de godkänns för publicering