Ett smidigt takräcke för kajak

Takräcke för kajak och kanot

Att paddla kajak har kommit att bli något utav en samtida folksport. Det är ett lugnt, harmoniskt och framförallt spännande sätt att uppleva såväl skärgård som hav och sjö. Möjligheten att själv välja hur långt ut man vill ta sig, i vilket tempo och under vilka förutsättningar gör varje tur till en unik upplevelse. Därför är det kanske inte så konstigt att Friluftsfrämjandet regelbundet ordnar kajakhelg och ständigt får allt fler frågor om hur, var och när det är bäst lämpat att syssla med kajak.

Många är noggranna med att kategorisera detta transportmedel utifrån storlek och huruvida det framförs med enkel- eller dubbelpaddel, vilket gör att man ibland pratar om den bredare kategorin kanot, eller mer specifikt kajak eller kanadensare. Hur som helst så är det en gemensam nämnare att de inte är särskilt smidiga att transportera på land, vilket inte är så konstigt då de är särskilt konstruerade för att vara enkla att framföra i just vatten. Därför är det väldigt viktigt att ha möjlighet att transportera sin kajak eller kanadensare. Annars blir det tämligen svårt att ge sig ut i vattnet.

Med Northrack så kan du utan problem frakta din kajak på taket. Oavsett om den är konstruerad av trä, glasfiber, komposit eller plast. Tack vare takräckets speciella utformning så behöver du aldrig oroa dig för att vare sig bilen eller kajaken ska ta skada. Jämfört med många andra kajakhållare på marknaden så kan du förvänta dig avsevärt mycket enklare transporter. Utan problem. Och på dina villkor.

Takräcket Northrack


Fördelar med Northrack som kanot- och kajakhållare

Efterfrågan på produkter som gör det möjligt att transportera kajaken på bilen har ökat. Även om många av dem är riktigt bra lösningar, så är det väldigt vanligt att de endast klarar av kajaker av särskild storlek. Och det är inte helt ovanligt att de kräver permanentmontering.

Kort om Northrack:

  • Går snabbt att montera så du kan välja att använda det vid behov.
  • Passar kajaker i de flesta storlekar och material.
  • Väldigt skonsamt mot både bil och kajak.
  • Robust konstruktion minimerar risken för att kajaken lossnar.

Med Northrack får du ett väldigt flexibelt takräcke som gör det oerhört lätt att transportera din kajak, i stort sett oavsett storlek. Då det går snabbt att montera kan du helt enkelt välja att plocka fram det vid behov och förvara i t ex bagageluckan.

En särskild fördel med Northrack är att det är framtaget för att vara tillgängligt utifrån dina egna levnadsmönster. En viktig del av detta är att det är så enkelt att montera att du aldrig behöver planera i förväg. Till skillnad från andra takräcken så kommer du aldrig att behöva känna att din spontanitet blir begränsad.

Som kajakhållare blir Northrack snabbt en given del av din kajakupplevelse. Väljer du att byta ut din kajak så behöver du inte fundera över huruvida du behöver skaffa nytt räcke. Northrack har väl tilltagen kapacitet för att transportera kajaker oavsett längd, bredd vikt (beroende på bilmodells maxvikt på taket) och material. Att inte behöva anpassa sig själv till räcket tycker vi själva är en förutsättning för en positiv transportupplevelse.

Handla Northrack takräcke


Lämna en kommentar

Notera att vi granskar alla kommentarer innan de godkänns för publicering